ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Ricotta Cake
Ricotta Cake
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

HERKES SİZDEN TARİF İSTEYECEK

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    20 Dakika
  • PİŞİRME
    25 Dakika

Ricotta Cake için Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 200 gr tereyağ (oda ısısında)
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 250 gr ricotta peyniri (yada tuzsuz lor)
  • 135 gr un (1 su bardağı + 2 kaşık)
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım paket kabartma tozu (5 gr)

  • Böğürtlen sos:
  • 175 gr böğürtlen (yada frambuaz)
  • 2 yemek kaşığı şeker (50 gr)
  • Yarım su bardağı su
  • 2 kaşık nişasta

Nasıl Yapılır?

Yumurta sarıları ve beyazlarını ayıralım. Beyazları bir fiske tuzla traş köpüğü gibi olana kadar çırpalım. Ayrı bir kapta oda ısısındaki tereyağı ile şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Üzerine yumurta sarılarını ekleyip yedirelim.

Ardından ricotta peynirini ekleyip çırpın. Ardından unu , kabartma tozunu ve limon kabuğunu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Sıra geldi yumurta aklarına. Artık mikser kullanmadan bir spatula yardımıyla 3 seferde yumurta akını karışıma alttan üste katlayarak yedirin.

Tereyağı ile yağladığınız tart kek kalıbına ya da kelepçeli kalıba döküp 180c de kızarana kadar pişirin. Bu sırada #böğürtlen #sos için malzemeleri sos tavasına alın. Ara sıra karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Kıvam alınca ocaktan alıp blendırdan geçirin.

Kekiniz pişince soğumasını bekleyin ve kalıbından çıkarın. Böğürtlen sosu üzerine döküp 1 saat kadar dinlendirin ve servis yapın.

BU TARİFİN İPUCU

İsterseniz bu tarifi sevdiğiniz başka bir meyve ile de yapabilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun