ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Safranlı Basmati Pilavı
Safranlı Basmati Pilavı

DAVET SOFRALARININ BAŞ TACI

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    15 Dakika

Safranlı Basmati Pilavı için Malzemeler

  • 1.5 bardak basmati pirinci
  • 1 ölçüye 1.5 ölçü su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir tutam safran
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Çok az ayçiçek yağı

Nasıl Yapılır?

Pilavı yapmadan yarım saat önce pirinci tuzlu sıcak suda (kaynar olmasın) ıslatın. Ardından nişastası gidene kadar soğuk suyla yıkayıp bir süzgece alın. Bir ardak sıcak suyun içinde safranı kabarması için bekletin.

Tencereye yağları alıp pirinci kavurun. Kavurma sırasında tuzunu atın. Bir kaç dakika kavurduktan sonra (safranı koyduğunuz suyla beraber ) suyunu ekleyin. Kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.

Tüm suyunu çekince altını kapatıp pilavınızı karıştırın. Üzerine bir peçete örtüp demlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

BU TARİFİN İPUCU

Pilavınızın tane tane olması için iyi süzülmüş ve iyi kavrulmuş olması önemli.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF