ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Şakşuka
Şakşuka
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

GERÇEK ŞAKŞUKA TARİFİ BURADA

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Şakşuka için Malzemeler

  • • 2 kg patlıcan
  • • 1 kg domates
  • • 5-6 sivri biber
  • • 5-6 diş sarımsak
  • • 1 küp şeker
  • • 1 tatlı kaşığı tuz
  • • 1-2 yemek kaşığı sirke
  • • Kızartmak için bol sıvıyağ

Nasıl Yapılır?

Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayarak tuzlu suda yarım saat bekletelim. Bu sırada domatesleri ve sarımsakları rondoda çekelim. Acısı çıkan patlıcanları bol yağda kızartıp bir kenara alalım. Tavadaki fazla yağı süzüp biberleri tavaya alalım. Rengi dönene kadar çevirdikten sonra üzerine çekilmiş sarımsaklı domatesi, tuz ve şekeri ekleyip pişirmeye başlayalım. Suyunu çekince sirkeyi ekleyelim. Patlıcanları da domatesin üstüne ekleyip 5 dakika birlikte pişirelim. Servis kabına alıp ılınınca afiyetle yiyebiliriz.

BU TARİFİN İPUCU

Şakşukayı kızartmadan ayıran en önemli özellik sosun içinde kızaran patlıcanların pişmesidir.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun