ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Şambali
Şambali
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

İNSANIN YEDİKÇE YİYESİ GELİYOR

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    40 Dakika

Şambali için Malzemeler

  • 250gr irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket karbonat
  • Çeyrek limon suyu

  • Şerbeti için:
  • 4 su bardağı şeker
  • 4 buçuk su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

  • Üzerine tuzsuz fıstık

Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabımıza irmik, un ve şekeri alıp karıştıralım. Üzerine yoğurt ve sütü ekleyelim. Yoğurdunuz çok suluysa süt eklemeyebilirsiniz. Üzerine karbonatı limon suyuyla köpürtüp ekleyelim.

Artık tüm malzemeyi iyice karıştırabiliriz. Karışımı 35cm emaye yada alüminyum bir tepsiye döküp üzerini iyice düzleyelim. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirelim. Ben 2 saat dinlendirdim. Dinlenen karışıma bıçakla iz yapıp üzerine tuzsuz fıstık dizelim.

180c fanlı fırında iyice kızarana kadar pişirelim. Tatlımız pişerken şerbeti ocağa koyalım .Şeker ve suyu ocağa alıp şeker eriyene kadar karıştıralım. Kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra limonunu ekleyelim ve 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Yani toplamda 5 dakika kaynatıp ocaktan almış olduk.

Pişen tatlıyı fırından alalım 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyelim. İyice soğumasını bekleyelim. Tatlı da şerbet de oda sıcaklığına yakın ılıklığa gelince şerbetleyelim. Üzerine bir tepsi kapatıp bir gün dinlendirelim. Ertesi gün tüm şerbetini çekmiş olan tatlımız servise hazırdır.

BU TARİFİN İPUCU

İrmiğin iyice kabarması için hamuru dinlendirmek önemli.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun