Mikserimizle peynirleri ve şekeri pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım. Labnelerin suyunun olmaması önemli bir püf noktası. Tarife başlamadan yarm saat önce süzgece bırakırsanız yeterince suyu süzülür.
Üzerine yumurtaları tek tek ekleyip çırpalım. Ardından krema, un ve limon kabuğunu ekleyip çok az bir süre karıştırıyoruz. Cheesecake lerin çok çırpılması içine havayı fazla alacağı için çatlama olasılığını yükseltir. Kelepçeli bir kalıbı yağlayıp üzerine yağlı kağıt koyalım ve yağlı kağıdı da çok az yağlayalım.
Benim kalıbım biraz büyük olduğu için cheesecakekim biraz ince oldu. Elinizde varsa 24cm lik bir kalıp daha iyi olur. Kalıbın kenarlarını da aliminyum folyo ile saralım ki kenarları kızarmasın. Karışımı kalıba boşalttıktan sonra tezgaha birkaç defa vurup içindeki havayı çıkaralım.
Fırını 200c de ısıtıp fırının tabanına su dolu bir kap koyalım. Sıcak fırına pişmesi için gönderelim. Yaklaşık 35dakika da üzeri kızaracaktır. Piştikten sonra fırının kapağını yarım açık bırakarak 40 dakika içinde bekletelim. Ardından oda sıcaklığına getirelim ve buzdolabına kaldıralım.
Bu cheesecake bir gece dinlendiği zaman tadı daha da efsane oluyor ve asla yumurta kokmuyor. Genelde yeterince dinlenmeyen cheseecakelerde yumurta kokusu sorunu olabiliyor. Benim içine rendelediğim limon kabuğu çok güzel bir aroma verdi. İsterseniz portakal kabuğu da rendeleyebilirsiniz.