ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Saray Helvası
Saray Helvası

SADECE ÜÇ MALZEME İLE

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    5 Dakika
  • PİŞİRME
    15 Dakika

Saray Helvası için Malzemeler

    • 2 su bardağı un
    • 1 su bardağı pudra şekeri
    • 200gr tereyağı

Nasıl Yapılır?

Ocağın üzerine tencerenizi boş bir şekilde alıp ısıtın. 2 su bardağı unu yağsız bir şekilde kavurun. Bu sırada tereyağını da bir tavada kısık ateşte erimeye bırakın. Unu 15 dakika orta ateşte kavurun. Daha koyu renk isterseniz 20 dakika kavurabilirsiniz.

Kavurduğunuz unu bir elekten geçirin. Üzerine 1 su bardağı pudra şekerini de eleyin. İkisini güzelce karıştırdıktan sonra eritilmiş tereyağınızı da sıcak olarak (dikkat kaynar olmasın) ekleyip kaşığın tersiyle eze eze karıştırın.

Kolay servis etmek için kelepçeli kalıp kullanabilirsiniz. Kalıba helvayı boşaltıp sıkı sıkı bastırın ve en az 1 saat dinlendirin. Dilimleyerek üzerini istediğimiz gibi süsleyin.

BU TARİFİN İPUCU

Kavururken dikkat etmeniz gereken nokta karıştırmayı hiç bırakmamak. Çünkü un çok kolay yanıyor.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun