ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Şebit Yağlaması
Şebit Yağlaması

KAYSERİ MUTFAĞININ GÖZDE YEMEĞİ

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    60 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Şebit Yağlaması için Malzemeler

  • Yarım yaş maya
  • 2 Su bardağı ılık su
  • 5 Su bardağı un
  • 1 Yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İç Harcı için
  • 300gr kıyma
  • 3 tane biber (şart değil)
  • 2 tane soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 kase ev yapımı domates konservesi (Domates yoksa 2 yemek kaşığı salça)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 fincan sıvıyağ
  • Tuz
    kara biber
    pul biber
  • 2 Su bardağı sıcak su
  • Sarımsaklı Yoğurt ile servis ediyoruz.

Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamuru mayalayın bir kenara alın kabarsın. Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayın.

Tencereye sırasıyla soğan, kıyma, tuz eklenip kavrulur. Kıyma suyunu salıp çekince ince kıyılan biberler ve biber salçası eklenip kavrulmaya devam edilir. Daha sonra domates konservesi ve baharatlar eklenir. Bir miktar daha kavurduktan sonra sıcak suyu verilip 30 dakika kısık ateşte pişmeye bırakılır. Sulu bir harcımız olacak.

Mayalanan hamur yoğurma tezgahına alınır ve yumruk büyüklüğünde parçalara ayrılır. Her parça tabak büyüklüğünde açılır ve yağsız tavada pişirilip bir sofra bezinin arasında biriktirilir. Pişen hamur dörde katlanır önce kenarları sosa batırılır servis tabağına alınır sonra üzerine kıymalı harçtan yayılır.

Tüm iç bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Dörde bölünen şebit sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.

BU TARİFİN İPUCU

Kıymanızı orta yağlı tercih ederseniz daha lezzetli bir iç harcınız olur.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun