Kuyruk yağını ve eti kuşbaşı doğruyoruz. Güveci ocakta ısıtıyoruz, kuyruk yağını koyup eritmeye başlıyoruz.
Biraz zeytinyağı döküyoruz.Kuzu etini ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Sonra arpacık soğanları, sarımsakları koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Mantarı ve havucu ekleyip karıştırıyoruz.
Salçaları , fasulyeyi ve bezelyeyi ekleyip kavuruyoruz. Son olarak patatesi ve domatesleri küp doğruyoruz, güvece ekliyoruz ama karıştırmıyoruz.
Tuzunu ve karabiberini atıyoruz.1 çay bardağı kadar sıcak su koyuyoruz. Üzerini önce yağlı kağıtla sonra alüminyum folyoyla kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
Ocakta kaynayana kadar pişirdikten sonra, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına alıyoruz ve 1,5 saat daha pişiriyoruz.
Güvecin özelliği az su kullanarak sebzelerin suyuyla lezzeti yakalamaktır.