ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Sebzeli Etli Güveç
Sebzeli Etli Güveç

PİŞERKEN KOKUSU YERKEN LEZZETİ AKLINIZI BAŞINIZDAN ALACAK

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    90 Dakika

Sebzeli Etli Güveç için Malzemeler

  • 500 gr kuzu eti
  • 100 gr kuyruk yağı
  • 1 paket mantar
  • 1 kase arpacık soğan
  • 1 patates
  • 4 domates
  • 1 kase bezelye
  • 300 gr fasulye
  • 2 havuç
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Su

Nasıl Yapılır?

Kuyruk yağını ve eti kuşbaşı doğruyoruz. Güveci ocakta ısıtıyoruz, kuyruk yağını koyup eritmeye başlıyoruz.

Biraz zeytinyağı döküyoruz.Kuzu etini ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Sonra arpacık soğanları, sarımsakları koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Mantarı ve havucu ekleyip karıştırıyoruz.
Salçaları , fasulyeyi ve bezelyeyi ekleyip kavuruyoruz. Son olarak patatesi ve domatesleri küp doğruyoruz, güvece ekliyoruz ama karıştırmıyoruz.

Tuzunu ve karabiberini atıyoruz.1 çay bardağı kadar sıcak su koyuyoruz. Üzerini önce yağlı kağıtla sonra alüminyum folyoyla kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.

Ocakta kaynayana kadar pişirdikten sonra, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına alıyoruz ve 1,5 saat daha pişiriyoruz.

BU TARİFİN İPUCU

Güvecin özelliği az su kullanarak sebzelerin suyuyla lezzeti yakalamaktır.

Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF