ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Sebzeli Tavuk Haşlama
Sebzeli Tavuk Haşlama
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

TAVUK PİŞİRMENİN EN SAĞLIKLI YOLU

  • KAÇ KİŞİLİK
    5 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    40 Dakika

Sebzeli Tavuk Haşlama için Malzemeler

  • 5 Tane Tavuk Baget
  • 1 Tane Havuç
  • 2 Tane Patates
  • 1 Yemek kaşığı Sıvı Yağ
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Tatlı kaşığı Tereyağı
  • 8 Tane arpacık Soğan
  • 1 Yemek kaşığı Un
  • 1/2 Limon Suyu
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 1 Tatlı kaşığı Tuz
  • 1 Çay kaşığı Karabiber
  • Maydanoz

Nasıl Yapılır?

Havuç soyulur ve iri küp şeklinde dilimlenir. Patates soyulur ve iri küp şeklinde dilimlenir.

Tencereye tereyağı ve sıvı yağ alınır. Tavuklar eklenip renk alana kadar sotelenir. Soğan, sarımsak, patates , havuç ve tuz eklenip karıştırılır.

3 su bardağı su eklenir. 30dk orta ateşte kaynatılır. Ayrı bir kasede yumurta sarısı, limon suyu ve un çırpma teli ile karıştırılır. Tencereden bir kepçe sıcak su kaseye alınır ve karıştırılır.

Terbiye tencereye eklenir ve karıştırılır. 10 dakika kısık ateşte pişirilir. Altı kapatıldıktan sonra karabiber ve ılıdığında maydanoz ilave edilir.

BU TARİFİN İPUCU

Tavuk haşlama yaparken kemikli yerleri tercih ederseniz yemeğinizin daha lezzetli olmasını sağlarsınız.

Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun