Havuç soyulur ve iri küp şeklinde dilimlenir.
Patates soyulur ve iri küp şeklinde dilimlenir.
Tencereye tereyağı ve sıvı yağ alınır. Tavuklar eklenip renk alana kadar sotelenir.
Soğan, sarımsak, patates , havuç ve tuz eklenip karıştırılır.
3 su bardağı su eklenir. 30dk orta ateşte kaynatılır.
Ayrı bir kasede yumurta sarısı, limon suyu ve un çırpma teli ile karıştırılır.
Tencereden bir kepçe sıcak su kaseye alınır ve karıştırılır.
Terbiye tencereye eklenir ve karıştırılır.
10 dakika kısık ateşte pişirilir.
Altı kapatıldıktan sonra karabiber ve ılıdığında maydanoz ilave edilir.
Tavuk haşlama yaparken kemikli yerleri tercih ederseniz yemeğinizin daha lezzetli olmasını sağlarsınız.