ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Şehriyeli Pirinç Pilavı
Şehriyeli Pirinç Pilavı

TANE TANE PİLAV YAPMAK ASLINDA ÇOK KOLAY

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    30 Dakika
  • PİŞİRME
    15 Dakika

Şehriyeli Pirinç Pilavı için Malzemeler

  • 2 Su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • 2.5 Su bardağı sıcak su

Nasıl Yapılır?

Pilavımız şehriyeli olduğu için önce şehriyeleri kavuruyoruz. Şehriyeleri yağsız tavada kavurup kenara alıyoruz. Ardından tencereye sıvı yağı ve tereyağı alıp bol soğuk suda yıkanıp, iyice süzülmüş pirinçleri kavuruyoruz.

Kavururken önce tuzunu şekerini atıyoruz sonra dışardan içeriye doğru hareketlerle kavuruyoruz. Pirinçler saydamlaşana kadar yani 5-6 dakika kavurduktan sonra suyunu veriyoruz. Tencerenin altını en kısığa alıyoruz.

Yaklaşık 10-12 dakika sonra pilavımız suyunu çekmiş olur. Bir defa karıştırıp buharını çıkarıyoruz ve altını kapatıp üzerine de bir peçete örtüp demlenmeye bırakıyoruz.

BU TARİFİN İPUCU

Pirinci ılık tuzlu suda en az 1 saat ıslatın. Pirinçleri yıkarken ve kavururken tanelerini kırmamaya özen göstermeniz gerekiyor. Bunun için yıkarken elimizle sıkmadan yıkıyoruz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun