ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL, Sende tarifini paylaş veya beğendiğin tarifi defterine ekle :)
Şekerpare
Şekerpare

PASTANE ŞEKERPARESİ BURADA!

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    20 Dakika
  • PİŞİRME
    40 Dakika

Şekerpare için Malzemeler

  • 2 yumurta (bir tanesinin sarısı ayrılacak)
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 125gr tereyağ (tereyağ yemeyenler margarin kullanabilir)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4-4.5 su bardağı un

  • Şerbeti için:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 5-6 damla limon

Nasıl Yapılır?

Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ki tatlımız pişene kadar soğusun. Şeker ve suyu uygun bir tencereye alıp kaynamasını bekliyoruz. Kaynadığı zaman altını yarım yapıp sadece 13-15 dakika kaynatıyoruz. Ocaktan indirmeden 2-3 dakika önce limonunu damlatıyoruz. Hazır olan şerbeti soğuması için bir kenarda bekletiyoruz.

Şimdi şekerpare hamurumuzu yoğurmaya başlayabiliriz. Biz kolaylık olsun diye mikser kullandık siz isterseniz elinizle yoğurarak yapabilirsiniz. Yumurtaları (birinin sarısını ayırıp) karıştırma kabına alıp üzerine pudra şekerini ekleyip karıştırıyoruz.

Üzerine sıvıyağ ve tereyağını ekleyip homojen bir karışım olana kadar karıştırıyoruz. İyice karıştıktan sonra bir bardak un ekleyip üzerine vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.

Yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Her unun hacmi farklı olduğu için dört bardak undan sonra dikkatli olun. Hamur elinizi ve karıştırma kabını bırakınca un eklemeyi bırakabilirsiniz. Kıvam alan hamura istediğiniz şekli verip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve çatalla hafifçe çiziyoruz.180c fanlı sıcak fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Fırından çıkan tatlımız sıcakken oda ısısına gelmiş şerbeti her yerine eşit gelecek şekilde döküyoruz. Üzerini toz antep fıstığı ya da Hindistan cevizi ile süsleyin. Minimum 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

BU TARİFİN İPUCU

Şerbetin verdiğimiz süreden az ya da çok kaynamamasına dikkat etmeliyiz. Çünkü çok kaynarsa ağdalanır tatlı şerbeti çekmez. Az kaynarsa da şekerli su gibi olur bir lezzeti olmaz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun