ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Semizotu Yemeği
Semizotu Yemeği

SEBZELER BAŞIMIZIN TACI

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Semizotu Yemeği için Malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası veya
  • 2 domates rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz

Nasıl Yapılır?

1 demet semizotunu ayıklayıp, bol suda yıkayıp süzdürün. Daha sonra semizotlarını iri parçalar halinde doğrayın. Geniş bir tencereye 5 yemek kaşığı sıvıyağ koyun. Üzerine 1 adet ince ince doğranmış soğan ekleyin. 1-2 dakika kavurun. Ardından 1 yemek kaşığı domates salçası koyup, 1-2 dakika daha kavurun. Daha sonra tencereye semizotlarını ve tuzunu koyup biraz kavurun. Kısık ateşe alıp suyunu salmasını bekleyin. Suyunu salınca pirincini ekleyip kısık ateşte pirinçler şişene kadar pişirin.

BU TARİFİN İPUCU

Lezzetli bir semiz otu yemeği için semizotunun kendi saldığı suda pişmesi gerekiyor.

Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun