ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Siyah Pirinç Pilavı
Siyah Pirinç Pilavı

SPORCULARIN BİR NUMARALI YEMEĞİ

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    10 Dakika

Siyah Pirinç Pilavı için Malzemeler

  • 2 su bardağı siyah pirinç
  • 50 gr tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 bardak sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Nasıl Yapılır?

Pirinci tuzlu ılık suda 1,5 saat ıslattıktan sonra yıkayıp süzüyoruz. Tenceremize tereyağ ve sıvı yağı alıp ısıtıyoruz ve süzdüğümüz pirinci ekleyip tuzunu atıyoruz. Yaklaşık 7-8 dakika yüksek ateşte kavuruyoruz. Kavrulan pirince sıcak suyu ekleyip kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz ve tüm suyunu çekene kadar pişmesini bekliyoruz. Suyunu çeken pilavımızın üzerine bir peçete kapatıp 15 dakika demlendirdikten sonra pilavımız servise hazırdır.

BU TARİFİN İPUCU

Bana 1e 2ölçü su ile pişirince biraz yumuşak geldi. Ben bir daha ki sefere 1e 1,5 ölçü su ile pişireceğim.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun