ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Soğan Ölmesi
Soğan Ölmesi

SADECE 3 MALZEME İLE AKŞAM YEMEĞİ

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    20 Dakika

Soğan Ölmesi için Malzemeler

  • 3 orta boy soğan
  • 300 gr orta yağlı kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yumurta
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
    karabiber
    kimyon
    kırmızı toz biber
    pul biber ve kekik

Nasıl Yapılır?

Tavanızı ısıtın yağları ekleyin. Üzerine çok küçük doğradığınız soğanları alın, tuzun yarısını atıp kavurmaya başlayın. Tuz sayesinde soğan daha kolay pişer. Kısık ateşte soğanı uzun uzun kavurduktan sonra kıymayı ekleyin. Kalan tuzu da kıymanın üzerine atıp kaşığın tersiyle eze eze kıymayı kavurun.

Kıyma da iyice pişip suyunu çektikten sonra salçasını ekleyin ve salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Bütün aşamalarda tavanın altı orta kısık ateşte olmalı. Bu yemek az malzemeli ama pişirirken sabır isteyen bir yemek.

Baharatları ekleyip bir tur çevirdikten sonra çırpılmış yumurtayı ekleyin ağır ağır karıştırarak pişirin. Bu aşamada çok hızlı karıştırırsanız bulamaç gibi olur o yüzden yavaş hareketlerle karıştırmanız önemli. Yumurta da istediğiniz kıvama gelince ateşten alıp servis yapabilirsiniz.

BU TARİFİN İPUCU

Kıymanın top top kalmaması önemli.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun