ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Sucuk İçi
Sucuk İçi

KAYSERİ MUTFAĞINDAN ENFES KAHVALTILIK

  • KAÇ KİŞİLİK
    10 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    40 Dakika
  • PİŞİRME
    10 Dakika

Sucuk İçi için Malzemeler

  • 600gr yağlı kıyma (lezzetini veren kıymanın yağıdır)
  • 3 baş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 175ml su

Nasıl Yapılır?

Ayıkladığınız sarımsakları rondoya alın. Üzerine azar azar su ekleyerek krem kıvamına gelene kadar öğütün. Ezilen sarımsakların üzerine baharatları ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Yoğurma kabına kıymayı alın. Kıymanın üzerine hazırladığınız karışımı döküp yoğurmaya başlayın. 10 dakika kadar yoğurup 20 dakika dinlendirin. Ardından tekrar 10-15 dakika yoğurun. Macun gibi bir kıvama gelince tamamdır.

Mümkünse bir gece buzdolabında dinlendirin lezzetler iyice iç içe geçsin. Bir tavada kaşığın tersiyle eze eze iyice pişirin. Pişerken ilk etapta harlı ateşte sonra kısık ateşte pişirmeye dikkat edin. Kişi başı 1 yemek kaşığı olarak pişirebilirsiniz.

BU TARİFİN İPUCU

Eğer seviyorsanız kıymanın içine 50-100gr kadar kuyruk yağı da ekleyebilirsiniz. Çok daha lezzetli olur.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun