ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Sushi Çiğ Köfte
Sushi Çiğ Köfte

MİSAFİRLERİNİZİ ŞAŞIRTMAYA NE DERSİNİZ?

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    40 Dakika
  • PİŞİRME
    0 Dakika

Sushi Çiğ Köfte için Malzemeler

  • 3 su bardağı ince bulgur
  • 1.5 su bardağı sıcak su (gerekirse yoğururken yarım bardak daha ekleyin)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kase domates sosu
  • 1 tane soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • Sunum için:
  • Cheddar peyniri
  • 3-4 yaprak pazı
  • Yeşillik

Nasıl Yapılır?

Bulgurun üzerine tuzunu atıp sıcak suyu ekleyin. Karıştırıp üzerini kapatın 15 dakika demlensin. Bu sırada soğan ve sarımsakları robottan çekin. Bulgur dinlenince soğanın suyunu sıktıktan sonra ekleyin.

Diğer malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. Tüm malzemeler karışınca robottan geçirmeye başlayın. Robottan çekerken az az üzerine sıvı yağ ve sıcak su ekleyin ki rahat çekilsin. Tüm bulgura aynı işlemi uyguladıktan sonra bir tepside 10-15 dakika yoğurun.

Hazır olan çiğ köftenizi cheddar peynirine ve kaynar suda bekletip soğuk suda şokladığınız pazı yaprağına sararak dilimleyin.

BU TARİFİN İPUCU

Soğanın suyu çiğ köftenizin tadını bozar.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun