ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Süt Dilimi
Süt Dilimi
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

KÜÇÜK BÜYÜK HERKES BAYILIYOR

  • KAÇ KİŞİLİK
    15 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    20 Dakika
  • PİŞİRME
    20 Dakika

Süt Dilimi için Malzemeler

    Keki için
  • 3 yumurta
  • 150 gr pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 25 gr kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

  • Kreması için:
  • 2 Paket süt kreması
  • 2 Paket kremşanti
  • 1 buçuk yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Nasıl Yapılır?

Önce kremasını hazırlıyoruz. kremşantileri krema bal ve limon suyu ile katılaşana kadar çırpıp buzdolabına kaldırıyoruz.

Şimdi sıra kekte. Önce yumurta ve pudra şekerini çırpıyoruz. Sonra sırasıyla diğer malzemeleri ekliyoruz.

Ben un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyerek ekledim. Hazırladığımız kek hamurunu yağlı kağıt yaydığımız fırın tepsisine iki eşit parçaya bölüyoruz. Tepsileri birkaç kere vurarak hava kabarcıklarını çıkarıyoruz. 180c fanlı fırında 8 dakika pişiriyoruz. 2 dakika da bir fırının kapağını açıp kapatıyoruz ki kekimiz kabarmasın.

8 dakikanın sonunda kekimizi fırından çıkarıyoruz ve bir bezin üzerine ters çevirip yağlı kağıdı çıkarıp tekrar üzerine kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Keklerimiz soğuyunca bir tanesini alt kısmı üste gelecek şekilde tepsiye alıyoruz ve üzerine kremayı yayıyoruz.

Diğer keki de üzerine kapatıp önce kenarlarını düzlüyoruz sonra istediğimiz boyutlarda dilimliyoruz. Dilimlerken her defasında bıçağınıza bulaşan kremayı temizleyin ki dilimler temiz çıksın. 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servise hazırdır.

BU TARİFİN İPUCU

Tatlınızın kekini pişirirken fırının kapağını açıp kapatmayı unutmayın.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun