ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Sütlaç
Sütlaç
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

ŞİMDİYE KADAR DENEDİĞİNİZ BÜTÜN TARİFLERİ UNUTUN

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    20 Dakika
  • PİŞİRME
    75 Dakika

Sütlaç için Malzemeler

  • 5 su bardağı süt ( açık süt kullanabilirseniz daha iyi olur )
  • 1 su bardağı su
  • 1+çeyrek su bardağı şeker (isteğinize göre arttırıp azaltabilirsiniz)
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Nişastayı açmak için yarım bardak süt
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Pirinci pişirmek için 2.5 su bardağı su

Nasıl Yapılır?

Tenceremize 5 su bardağı süt ve 1 su bardağı suyu koyup altını açıyoruz. Ayrı bir tencereye bir iki defa yıkanan pirinci ve 2,5 su bardağı suyu alıp onun da altını açıyoruz.

Süt bir yandan kaynamaya başlıyor, pirinç bir yandan pişmeye başlıyor. Toplam yarım saat kaynayan süte pişen pirinci ekliyoruz. Pirinçle beraber yarım saat daha pişiriyoruz. Ara ara karıştırmayı unutmayın dibi sarmasın. Tabi altı da çok harlı yanmayacak. Toplamda 1 saat pişen sütlaca şekeri ekliyoruz.

Ardından bir kasede sütle erittiğimiz nişastayı ekliyoruz. Bir paket vanilyayı da ekledikten sonra 15 dakika daha pişiriyoruz ve altını kapatıyoruz. Sütlacımız toplamda 1 saat 15 dakika pişti.

Pirinci ve sütlü kısmı eşit bir şekilde gelsin diye karıştırarak kaselere paylaştırıyoruz. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

BU TARİFİN İPUCU

Pirinci çok yıkamayın ki nişastası gitmesin. Şekeri her zaman sona doğru eklemelisiniz. Çünkü şeker pirinci sıkar ve sertleştirir. Ağıza sert sert gelen pirinç de sütlaçta istenmeyen bir şeydir.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun