ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Sütlü İrmik Helvası
Sütlü İrmik Helvası

TAM ÖLÇÜLÜ ŞERBETİYLE

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    20 Dakika
  • PİŞİRME
    10 Dakika

Sütlü İrmik Helvası için Malzemeler

    Şerbeti için:
  • 1 buçuk su bardağı süt (tane tane istiyorsanız 1 bardak kullanın)
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker (daha tatlı sevenler yarım bardak daha şeker eklesin)
  • Helvası için:
  • 1 su bardağı irmik
  • 100gr tereyağ
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 paket dolmalık fıstık

Nasıl Yapılır?

Önce şerbeti için şeker, süt ve suyu bir tencereye alıp şeker eriyene kadar ısıttım. Kaynatma yok sadece ısıtıp şeker eriyince altını kapatıyoruz. Başka bir tencereye tereyağ ve sıvı yağı alıp eritiyoruz. Yağımız cızırdayınca dolmalık fıstıkları alıp kavuruyoruz.

Üzerine bir bardak irmiğimizi ekleyip irmik karamel rengi alana kadar kavuruyoruz. Kavrulan irmiğe sıcak şerbetimizi döküyoruz ve hızlı hızlı karıştırıyoruz. Göz göz olunca altını kısık yapıp kapağını kapatıyoruz. 3-4 dakika sonra kapağını açıp karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz.

Üzerine bir bez kapatıp en az 15 dakika demlendirip servis ediyoruz.

BU TARİFİN İPUCU

Helvanız piştikten sonra mutlaka demlenmeye bırakın.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun