ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Sütlü Kabak Çorbası
Sütlü Kabak Çorbası

BU ÇORBAYA BÜYÜK KÜÇÜK HERKES BAYILACAK

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Sütlü Kabak Çorbası için Malzemeler

  • 3 kabak
  • 25 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 500 ml süt
  • 500 ml su
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz

  • Üzeri için:
  • 20 g tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Nasıl Yapılır?

Kabakları yıkayın. Kabuklarını soyup rendeleyin. Tereyağını tencerede eritin. Kabakları ekleyip rengi dönene kadar soteleyin.Unu ilave edin ve hafif sararıncaya kadar kavurun. Sütü su ile karıştırıp yavaş yavaş eklerken karıştırmaya devam edin.

Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra dereotunu ince kıyarak çorbaya ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı pul biber ekleyin. Çorbayı servis kaselerine alın. Üzerine biberli yağ döküp ve kıyılmış dereotu serperek sıcak servis yapın.

BU TARİFİN İPUCU

Rendelediğiniz kabaklar beklerken su salacağı için çorbanıza eklemeden önce suyunu sıkın.

Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun