ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL, Sende tarifini paylaş veya beğendiğin tarifi defterine ekle :)
Tahinli Kuru Baklava
Tahinli Kuru Baklava

ARKADAŞIM BERNA İLE HAZIRLADIK

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    20 Dakika

Tahinli Kuru Baklava için Malzemeler

  • Baklavalık yufka
  • 125gr tereyağ
  • 100ml zeytinyağı
  • 100ml tahin
  • 100gr çekilmiş ceviz içi
  • 5-6 yemek kaşığı toz şeker

Nasıl Yapılır?

Tereyağını eritin , birazını kenara ayırın (üzerine sürmek için) kalanını sıvı yağ ve tahinle karıştırın. Bir tane baklavalık yufkaya bu karışımı sürün.

Üzerine ikinci yufkayı alıp aynı işlemi tekrarlayın. Üçüncü yufkaya da tahinli karışımdan sürüp üzerine 1 kaşık toz şeker serpiştirin. Dördüncü yufkayı da serin ve tahinli karışımdan sürün.

Üzerine toz şeker ve çekilmiş cevizden serpiştirip rulo halinde kıvırın. İki parmak genişliğinde dilimleyin ve bir tepsiye dizin. Üzerine ayırdığınız tereyağından sürün. 200c fırında kızarana kadar pişirin.

BU TARİFİN İPUCU

Soğuyunca da çok güzel oluyor ama ılıkken tüketmenizi tavsiye ederim.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun