ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Tahinli Susamlı Kek
Tahinli Susamlı Kek

DIŞI ÇITIR İÇİ PAMUK GİBİ

  • KAÇ KİŞİLİK
    10 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    50 Dakika

Tahinli Susamlı Kek için Malzemeler

  • 4 yumurta (yumurtalarınız büyükse 3 tane)
  • 1 buçuk su bardağı şeker (isteyen azaltabilir)
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • Yarım su bardağı tahin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 3 buçuk su bardağı un

  • Kalıba sürmek için:
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Yarım kase susam

Nasıl Yapılır?

Öncelikle tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Karıştırma kabına yumurtaları kırıp biraz çırpıyoruz. Üzerine şekeri ekleyip beyazlaşıp kabarana kadar çırpıyoruz.

Sonra sıvıları yani süt, sıvı yağ ve tahini ekleyip bir kaç dakika daha karıştırıyoruz. Elediğimiz unun yarısını ekleyip üzerine kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı ekleyip biraz çırpıyoruz. Sonra kalan unu da ekleyip iyice çırpıyoruz.

Yani şöyle söyleyeyim iyi kabarmış bir kekin sırrı malzemeler kadar iyi çırpmakta gizli. Sabırla çırptığınız kekler size lezzeti ve kabarıklığıyla geri dönecektir. Şimdi kalıbı yağlayıp susam serpebiliriz. Ben tereyağ tercih ettim çünkü tereyağının aroması dış kabukta çok güzel oluyor. Siz istemezseniz sıvı yağ yada margarinle de yağlayabilirsiniz. Önemli olan her yeri iyice yağlansın.

Susamı eşit bir şekilde serptikten sonra karışımı boşaltıp 180c sıcak fanlı fırında ortalama 45-50 dakika pişiriyoruz. Pişen kekimizi iyice ılınana kadar kalıbında dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz.

BU TARİFİN İPUCU

Kavrulmuş susam kullanırsanız kekinizin aroması daha yüksek olacaktır.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun