ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Tavuk Dürüm
Tavuk Dürüm
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

ÇETİN ŞEFİMİN ELLERİNDEN

  • KAÇ KİŞİLİK
    10 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    15 Dakika

Tavuk Dürüm için Malzemeler

  • 500 gr tavuk göğüs (kuşbaşı doğranmış)
  • Yemeklik doğranmış kuru soğan
  • Jülyen doğranmış ve baharatlanmış soğan
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Kabuğu soyulup doğranmış domates
  • 4-5 kaşık zeytinyağı
  • Tuz karabiber sumak pul biber
  • Yeterli miktarda lavaş

Nasıl Yapılır?

Tencereye 4-5 kaşık zeytinyağı alın. Yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Üzerine tavukları ekleyip tuzun da atıp kavurmaya devam edin. Tavukların rengi dönünce toz kırmızı biber, kekik ve pul biber ile lezzetlendirin. Tavuk suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tavuk pişince başlıyoruz dürümleri sarmaya. Bir tane lavaşı alın. İçine yeterli miktarda tavuk ekleyin. Tavuğun üzerine soğan, domates, maydanoz, tuz, pul biber, kekik ve sumak atıp sıkı sıkı sarın. Yüksek ısıda ısıttığınız tost makinesinde dışı iz olana kadar ısıtın. Yanında soğuk ayranla afiyetle yiyin.

BU TARİFİN İPUCU

Eğer tost makineniz yoksa teflon tavada ısıtarak da tüketebilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun