ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Tavuklu Bulgur Pilavı
Tavuklu Bulgur Pilavı

NAM-I DİĞER MEYANE PİLAVI

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    15 Dakika

Tavuklu Bulgur Pilavı için Malzemeler

  • 1 bardak iri pilavlık bulgur
  • 250gr tavuk kalça (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 soğan
  • 1 köy biberi (sivri biber de olur)
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası (acı yiyenler çoğaltabilir)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz- karabiber
  • 5-6 kaşık sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı soğuk tereyağ
  • 8-10 yaprak taze nane
  • 2-2.5 bardak kaynar su

Nasıl Yapılır?

Tenceremize sıvı yağı alalım ve tavukları soteleyelim. Ardından yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip kavuralım. Üzerine salçaları ve biberi ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım. Bulguru ekleyip bir dakika kadar kavuralım. Tuz ve karabiberini ekleyip suyunu verelim.

Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp pilav tamamen suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çeken pilava soğuk tereyağını ve kıydığımız nane yapraklarını ekleyip , tereyağ eriyene kadar karıştıralım pilavımızı bağlayalım. Üzerine bir peçete kapatıp 15-20 dakika demlendirelim.

BU TARİFİN İPUCU

Soğuk bir ayran eşliğinde tüketmenizi tavsiye ederim.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun