ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Tavuklu Makarna
Tavuklu Makarna
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

TEK TENCEREDE BULAŞIK ÇIKARMADAN

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    25 Dakika

Tavuklu Makarna için Malzemeler

  • Yarım paket istediğiniz çeşit makarna
  • 250gr tavuk göğüs
  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 yemek kaşığı pesto sos
  • 100ml krema
  • 200ml süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 500ml su

Nasıl Yapılır?

Tencereye sıvı yağı alıp ısıtın. Üzerine doğradığınız tavuk göğsünü ekleyip yüksek ateşte soteleyin. Köriyi ekleyip bi çevirdikten sonra altını kısın kapağını kapatın 5 dakika pişmeye bırakın. Sürenin sonunda tavuk birazcık suyunu bırakacak.

Sarımsakları rendeleyip bir dakika çevirin ve pesto sosu ekleyin. Pestoyla da çevirdikten sonra makarnayı, kremayı, sütü ve suyunu ekleyin. Ben 500ml su ekledim ama sizin makarnanızın markasına ve çeşidine göre su oranı değişebilir. Makarnaların üzerine bir parmak çıkacak kadar su ekleseniz yeter.

Tuzunu atıp karıştırın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alın kapağını yarım kapatın ki taşma yapmasın. Ara sıra karıştırarak makarna yumuşayana kadar pişirin. Pişen makarnanızı tencerede kapağı açık olarak 3 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Ben servis yaparken üzerine top kekik serptim size de tavsiye ederim çok yakışıyor.

BU TARİFİN İPUCU

Pişme esnasında tüm sosu çekmemesine özen gösterin çünkü bekledikçe makarnanın nişastasından dolayı katılaşacaktır.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun