ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Tavuklu Şehriye Çorbası
Tavuklu Şehriye Çorbası

BU LEZZET DAMAK ÇATLATIR!

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    20 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Tavuklu Şehriye Çorbası için Malzemeler

  • 250 gr tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz karabiber
  • 1 lt sıcak su

Nasıl Yapılır?

Tavuğumuzu önceden haşlayarak küçük parçalar haline getirelim. Bir tencereye tereyağımızı koyarak eritelim, üzerine tel şehriyemizi döküp kavuralım.

Biraz kavurduktan sonra üzerine salçamızı ekleyerek biraz daha kavuralım. Çok yakmadan şehriyelerimizin üzerine parçaladığımız etlerimizi ekleyip bir iki dakika daha kavurup üzerine sıcak suyumuzu ve baharatlarımızı ekleyelim. Kaynamaya bırakalım.

Ara ara kontrol edelim ve şehriyeler yumuşamışsa pişmiş demektir. Servis yaparken üzerine taze nane veya maydanoz koyabilirsiniz.

BU TARİFİN İPUCU

Daha lezzetli bir çorba için tavuğu haşladığınız sudan çorbanıza ekleyebilirsiniz.

Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun