ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı

HATAY MUTFAĞININ NADİDE LEZZETİ

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    50 Dakika

Tepsi Kebabı için Malzemeler

  • 750gr kıyma bir defa çekilmiş(500gr dana - 250gr kuzu)
  • 1 baş soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tane kapya biber
  • 2 tane yeşil biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Kimyon tuz karabiber ve pul biber

  • Sosu için:
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı kaynar su

  • Üzeri için:
  • Yeteri miktarda domates biber

Nasıl Yapılır?

Rondomuza soğan ve sarımsağı alıp iyice küçülene kadar çekiyoruz. Daha sonra biberleri ve maydanozu da rondodan çekiyoruz. Çektiğimiz malzemeleri kıymanın üzerine alıyoruz. Baharatları da ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.

Tepsiye kebabı iyice sıkı sıkı bastırarak döşeyin. İyice yoğrulup bastırılmazsa pişme esnasında kebabınızda çatlamalar olur. Kalınlığı bir parmak olmalı çünkü pişince küçülme olacak.

Fırını maksimum derecede ve fansız (fanlı olursa kebap kurur) ısıtın sıcak fırına pişmeye gönderin. Bu sırada 1 yemek kaşığı salçayı 1 çay bardağı kaynar suda eritip hazırlayın. Kebap kenarlardan iyice küçülüp kızarınca üzerine salçalı sosu ekleyip 10 dakika daha fırınlayın.

Sonra üzerine domates ve biber dizip domatesler kızarana kadar tekrar fırınlayın. Sıcak sıcak servis yapın.

BU TARİFİN İPUCU

Bütün mesele yoğurmakta aslında. Tam bir macun kıvamı alana kadar yoğurmalısınız

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun