ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Tırtıl Kurabiye
Tırtıl Kurabiye

DOĞUM GÜNÜ SOFRALARININI YILDIZI

  • KAÇ KİŞİLİK
    20 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    10 Dakika

Tırtıl Kurabiye için Malzemeler

  • 125 gr tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
  • Yarım su bardağından az fazla pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 Su bardağı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabımıza önce tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve sıvıyağı alıp iyice mıncıklıyoruz. Üzerine nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Yeterince karışınca un eklemeye başlıyoruz. Un ölçüsü vermedim çünkü yumurtanın büyüklüğü bile un ölçüsünü değiştirebilir. Azar azar un ekleyerek yoğuruyorum ve yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur ede ediyorum.

Hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirdikten sonra tırtıl kurabiye kalıbıyla şekil veriyorum. Bir tepsiyi doldurduktan sonra ben kalan hamuru daha sonra kullanmak üzere derin dondurucuya kaldırdım. 180c fırında kenarları pembeleşene kadar pişirdim ve soğuttum.

Soğuduktan sonra erittiğim çikolataya uçlarını batırdım ve süsledim. İsterseniz sade olarakta ikram edebilirsiniz.

BU TARİFİN İPUCU

Bu tarifi isterseniz margarinle de yapabilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun