ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Tutmaç Çorbası
Tutmaç Çorbası

ANADOLUNUN KALBİNDEN NEFİS BİR ÇORBA

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Tutmaç Çorbası için Malzemeler

  • 2 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 litre su
  • 2 çay bardağı erişte
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 250 gram yoğurt
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biber
  • Nane

Nasıl Yapılır?

Mercimeği yıkayın, kaynar suya atın, 1-2 dakika haşlayıp süzün. Mercimeği tekrar 1 litre temiz kaynar suya atın, 10 dakika veya yumuşayana kadar haşlayın. Erişte ve tuz ilave edin. Çorbayı beş dakika kadar erişte ile birlikte pişirin.

Diğer tarafta yoğurt, un ve yumurtayı çırpın, çorbanın kesilmemesi için suyundan 1 kepçe ilave edip karıştırın. Karışımı çorbaya ekleyin, 1-2 dakika pişirip altını kapatın. Tereyağı, pul biber ve nane eritin, çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.

BU TARİFİN İPUCU

Mercimekleri haşlarken kabuğundan ayrılmamasına dikkat edin.

Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun