ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Tuzlu Pastane Kurabiyesi
Tuzlu Pastane Kurabiyesi

VAZGEÇİLMEZİNİZ OLACAK

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    20 Dakika

Tuzlu Pastane Kurabiyesi için Malzemeler

  • 2 yumurta akı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ (bardak 80ml)
  • 100gr oda sıcaklığında tereyağ (margarin de olabilir)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3 buçuk su bardağı un (bardak 200ml)
  • Üzerine yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı yoğurt karışımı
  • Arzuya göre çörek otu

Nasıl Yapılır?

Hamur yoğurma kabımıza tereyağ, sıvı yağ, yumurta akları ve sirkeyi alıp elimizle iyice karıştırıyoruz. Üzerine un, tuz, karbonat ve şekeri ekleyip yoğurmaya başlayalım. Her eklediğimiz unu yedirdikten sonra un eklemeye dikkat edelim.

Toplamda 3,5 su bardağı un ekledim. Ama sizin yumurtanızın büyüklüğü bile bu oranı değiştirebilir. O yüzden 3.bardak unu ekledikten sonra dikkatli olun. Hamur toplandığı an yoğurmayı bırakın çünkü yoğurmaya devam ederseniz hamur yağ kusmaya başlar.

Hamurun üzerini kapatıp yarım saat buzdolabında dinlendirelim. Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında merdaneyle çok inceltmeden açalım ve bir kalıpla keselim. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrar edelim.

Üzerine yumurta sarısı ve bir tatlı kaşığı yoğurt karışımı sürüp çatalla şekiller çizelim. 180c fırında kızarana kadar pişirelim.

BU TARİFİN İPUCU

Kurabiyeleriniz soğuduktan sonra hava almayan bir kapta uzun süre saklayabilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun