Öncelikle böreğimizin sosunu hazırlıyoruz. Derin bir kapta yumurta ve tuzu çırpıyoruz. Üzerine sıvıyağ, süt ve sodayı ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine bir tane yufkayı kuru olarak seriyoruz. Diğer iki yufkayı irili ufaklı parçalara bölüyoruz. Her parçayı sosun içine batırıp tepsiye yayıyoruz. Ortaya peynirli harcı yayıp kalan yufkayı da sosa batırarak tepsiye seriyoruz. Böreğimizi pişmeden önce dilimleyip kalan sosu da üzerine döküyoruz ve 20-25dakika dinlendiriyoruz.
Dinlenen böreği 200c fanlı fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen böreğimizin üzerine elimizle biraz su serpip temiz bir bezle kapatıp 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz.
Böreğinizi pişirmeden önce bir gece de buzdolabında bekletebilirsiniz.