ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Yüksük Çorbası
Yüksük Çorbası

ÇORBA MI ANA YEMEK Mİ KARAR VEREMEYECEKSİNİZ

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    45 Dakika

Yüksük Çorbası için Malzemeler

    Mantı için:
  • 500 gr un
  • 1 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • Su

  • İç Harç İçin:
  • 250 gr kıyma
  • 1 çorba küçük doğranmış reyhan
  • ½ çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

  • Çorba İçin:
  • 6 bardak su
  • ½ bardak haşlanmış nohut
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 kaşık sıvıyağ

Nasıl Yapılır?

Unu bir tepsiye alıp tuzla karıştırdıktan sonra ortasını açıyoruz. Açılan yere yumurtayı kırıp yarım bardak su ekledikten sonra unla karıştırarak hamuru hazırlıyoruz.

Hazırladığımız hamuru bir buzdolabı poşetine koyup en az 30 dakika dinlendiriyoruz. İç harç malzemelerini alıp karıştırıp yoğuruyoruz. Dinlenmiş hamurdan bezeler yapıp bu bezeleri açarak küçük kareler kesiyoruz.

Kestiğimiz bu parçaların her birisinin ortasına kaşığın ucuyla kıymalı harçtan koyuyoruz. Karelerin karşılıklı köşelerini kapatıp bohça şeklini veriyoruz. Tepsiye un serptikten sonra yaptığımız bohçaları tepside topluyoruz.

Bir tencereye sıvıyağı alıp ısıtıyoruz. Üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Nane ve limon suyunu ekleyip üzerine kaynar su ekliyoruz. Kaynayan çorbaya tuz atıp mantıları ve haşlanmış nohutu alıyoruz. Mantılar pişince altını kapatıp servis yapıyoruz.

BU TARİFİN İPUCU

Bu çorba bekleyecekse mantıları servisten 15 dakika önce pişirmeniz gerekiyor.

Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun