ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Zeytinyağlı Enginar
Zeytinyağlı Enginar
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

MEVSİMİ GELDİYSE SOFRANIZDAN EKSİK ETMEYİN

  • KAÇ KİŞİLİK
    5 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    15 Dakika

Zeytinyağlı Enginar için Malzemeler

  • 5 tane enginar (mümkünse Bayrampaşa enginarı)
  • 1 tane soğan
  • 1 tane orta boy havuç
  • 1 tane orta boy patates
  • 1 küçük kase bezelye
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

Enginarları limonlu suya bırakın kararmasınlar. Bu sırada sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın. Tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Üzerine soğanı ve şekeri ekleyip kavurmaya başlayın. Varsa arpacık soğan da kullanabilirsiniz. Soğan yumuşayınca havuç be bezelyeyi ekleyip kavurmaya devam edin. 1-2 dakika sonra patatesi ekleyip bi çevirin. Enginarları garnitürün üzerine kapatın. Tuzunu atın. Portakal suyunu (yoksa normal su kullanın), limon suyunu ve sıcak suyunu ekleyip kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Pişen enginarları servis tabağına alıp bir kaşıkla içlerine garnitür doldurun. Dereotu ile süsleyip soğuttuktan sonra servis yapın.

BU TARİFİN İPUCU

Bir gün dinlenen zeytinyağlı yemekler daha lezzetli olur.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun