ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Zeytinyağlı Patlıcan
Zeytinyağlı Patlıcan
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

BU YEMEĞİ KAHVALTIDA BİLE YİYEBİLİRSİNİZ

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    45 Dakika

Zeytinyağlı Patlıcan için Malzemeler

  • 4 adet kemer patlıcanı yada 2 adet bostan patlıcanı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 kase domates rendesi
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 3 tane küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

Patlıcanların kabuklarını tamamen soyup tuzlu ılık suda acısı çıkana kadar bekletip süzdürün. Tencerenin tabanına küçük küçük doğradığınız soğanın yarısını alın. Üzerine patlıcanın yarısını onun da üzerine ince doğradığınız sarımsakların yarısını ekleyin. Tekrar soğandan devam ederek aynı işlemi tekrarlayın. Üzerine domates, tuz, şeker, sirke ve zeytinyağını koyun. Kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte patlıcan tamamen yumuşayana kadar pişirin. Oda sıcaklığına getirdikten sonra buzdolabında soğutup servis yapın.

BU TARİFİN İPUCU

Damak tadınıza göre sirke ölçüsünü azaltabilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF