ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Zeytinyağlı Pırasa
Zeytinyağlı Pırasa
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

PIRASA ZEYTİNYAĞI İLE BULUŞTU ORTAYA NEFİS BİR LEZZET ÇIKTI

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    5 Dakika
  • PİŞİRME
    5 Dakika

Zeytinyağlı Pırasa için Malzemeler

  • Yarım kilo pırasa
  • 1 tane havuç
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 tane limon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tane küp şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su

Nasıl Yapılır?

Pırasaları ayıklayın. İki parmak kalınlığında verev doğrayın. Havucu soyun onu da ince ince verev doğrayın. Biz bugün düdüklü tencere kullandık ama normal tencerede de pişirebilirsiniz.

Tencereye zeytinyağını alın. Üzerine havuçları ekleyip kavurmaya başlayın. Rengi dönünce pırasaları ekleyin onları da rengi dönene kadar kavurun. Kavurma sırasında tuzunu atın. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri pırasaların üzerine bırakın.

Limonun suyunu ve suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Düdüklü tencere kullanıyorsanız buhar çıkışı başladıktan sonra 5 dakika pişirin. Normal tencerede pişiriyorsanız kontrollü bir şekilde pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pişen yemeğinizi tercihen cam bir kaba boşaltıp soğutun.

BU TARİFİN İPUCU

Zeytinyağlı yemeklerinizi bir gün dinlendirip tüketirseniz çok daha lezzetli olduğunu görürsünüz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun